BejelentésTrombitás méhészet
Mézeink csupán két adalékanyagot tartalmaznak. A szívünket és a lelkünket.

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:

 

 

Üdvözöljük honlapunkon!

Pár szó a múltunkról és jelenünkről:

Méhészetünket az 1950-es évek elején nagyapánk Szabó Lajos (Szabó bácsi) alapítja Rajka határában, a rajkai Mosoni- Dunahíd szomszédságában, mely így kb 60 éves múltra tekint vissza. Az első években fekvő, majd később egyedi keretméretű rakodókaptárakban folyik a méztermelés. 1965-ben a család Mosonmagyaróvárra költözik. Így természetesen a kaptárak is áttelepülnek Móvár határába, ahol a mai napig működik telephelyünk. Szabó bácsi mézének minőségét sokan elismerték a városban, törzsvásárlóit 2005-ben bekövetkezett sajnálatos haláláig igyekezett maximálisan kiszolgálni piacozással és házi eladással.

2005-től egy családtag Kovács József viszi tovább a méhészetet, majd 2009-ben csatlakozik fia, Kovács Tamás József aki egyben a méhészet irányítását is átveszi. Tamás eredeti foglalkozása trombitás, zenetanár. Innen az elnevezés: Trombitás Méhészet. Méhészeti tanulmányait Gödöllőn végezte Dr. Ludányi István méhészképzésén, ahol jeles vizsgát tett 2011-ben. Tanárai voltak Dr. Ludányi István, Ruff János, Dr. Árvay György és Dr. Csaba György.

Jelenleg a méztermelés a legmodernebb technológiával 1/2NB keretméretű kaptárakban folyik. Méhészetünk jellege egyelőre állóméhészet. Az általunk kínált mézfajták: repce, akác, facélia, vegyes virágméz, krémméz. Célunk a régről megszokott minőség megtartása,és a méz, mint természetes édesítő és egészségmegörző "termék"népszerüsítése.

 

Látogatóink száma:  CounterHírek
Megtalálták a méz titkos, antibiotikumként ható összetevőjét

Évezredek óta tudjuk, hogy a méz sok betegségtől véd bennünket, de eddig nem sikerült megtalálni azt a \"titkos\" összetevőt, amelynek e védőhatást köszönhetjük. Most először sikerült tisztázni, miért pusztítja a méz a baktériumokat. Egy új kutatási eredmény alapján a méz baktériumellenes hatása egy olyan fehérjének köszönhető, amelyet a méhek saját szervezetükből adnak hozzá a mézhez. Ez egy úgynevezett defenzin-típusú fehérje, a defenzin-1. A defenzinek széles körben elterjedt az állatokban, jelen vannak az emberben is, és a veleszületett immunitás fontos összetevői. A kutatási eredményeket a FASEB Journal 2010 júliusi számában publikálták. A szerzők szerint a defenzin-1 a jövőben az égési sérülésekre és a más típusú antibiotikumoknak ellenálló baktériumtörzsek ellen is használható lehet. A defenzinek kutatása felfedezésük óta világszerte igen intenzíven zajlik. A defenzinek olyan antimikrobiális fehérjék, melyek nélkülözhetetlenek az ember, az állatok (sőt a növények) veleszületett immunitása szempontjából. A szervezetbe bejutó kórokozók gátlásában, elpusztításában játszanak szerepet. A defenzin-gének igen intenzív változásokon estek át az evolúció során, melynek eredménye, hogy igen sokféle defenzin-génvariáns alakult ki (polimorfizmus). Ezek a változások lehetővé teszik a populációk folyamatos alkalmazkodását a környezethez (adaptáció). A sokféle génvariáns jelenlétének további következménye, hogy igen jelentős eltérés lehet a betegségekkel szembeni fogékonyság tekintetében mind populációkon belül, mind pedig a populációk között.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!